luni, 4 februarie 2019

De ce să folosești Windows cu licență pe laptop sau desktop?

De ce să folosești Windows cu licență pe sistemul tău laptop sau desktop?

Laptop și desktop cu Windows

Trebuie să precizez, încă de la început, că acest articol se bazează pe experiența mea practică cu un Laptop HP 250 G6 cu procesor Intel® Core™ i3-6006U 2.00 GHz, Skylake, 15.6", 4GB, 500GB, Intel HD Graphics, care a fost achiziționat în data de 28 noiembrie 2017 de pe eMAG.ro! Din momentul achiziție până azi, 04 februarie 2019, nu am avut probleme de nici un fel cu softul, merge perfect, ținând cont de faptul că laptopul este folosit, în medie cam 8 ore pe zi. Nu cred că trebuie să vă reamintesc cu e cu un laptop sau cu un desktop care nu are OS licențiat, sistem pe care într-un an de folosință, l-aș fi formatat măcar o dată.

Care sunt concluziile, la care am ajuns după mai bine de un an de când folosesc Windows cu licență pe laptopul meu și care sunt avantajele folosirii unui OS cu licență? Nu țin să scot în evidență vreun software, poți opta pentru Linux, care e gratis, sau pentru MAC OS, decizia îți aparține. Așa cum am enunțat mai sus, mă bazez strict pe experiența mea cu Windows.

Ți se pare cunoscut mesajul din imaginea de mai jos?

Not genuine Windows

Asta se întâmplă de obicei, când nu folosești un Windows cu licență. Mie mi s-a întâmplat de multe ori ... mai departe știi cum se termină povestea.

Primul avantaj pe care o să îl simți atunci folosești Windows cu licență, este faptul că elimini orice preocupare față de aspectul legal al folosirii acestui software. Mesajul de mai sus nu o să iți mai apară niciodată. Asta înseamnă că te poți bucura de munca ta cu un software original și activat.

Al doilea avantaj, stă în faptul că ești eligibil să primești update-uri de la Windows, update-uri care cresc performanța sistemului pe care îl folosești, acesta fiind actualizat la cele mai noi cerințe.

Un al treilea avantaj ar fi legat de aspectul stabilității sistemului de operare. Un sistem de operare original cu update-uri la zi, înseamnă mai puține erori și o folosire îndelungată a sistemului fără să trebuiască să apelezi la formatarea lui. Un sistem stabil înseamnă un utilizator fericit, care își vede munca protejată, fără să fie bombardat zilnic cu erori.

Un al patrulea avantaj, ține de posibilitatea pe care utilizatorul de a cere asistență online, atunci când întâmpină probleme legate de buna funcționare a softului. Mi se pare un aspect demn de luat în seamă, mai ales atunci când îți apar probleme pe care nu le poți rezolva singur.

Al cincilea avantaj, ar fi defapt rezultatul combinat de la folosirea unui soft cu licență și actualizarea lui la zi, astfel sistemul tău va putea să facă față mult mai bine virușilor informatici. În completarea protecției oferite de Windows Defender Security Center ar fi indicat să folosești și un antivirus, tot cu licență.

În concluzie: sfatul meu este să folosești Windows cu licență atât pe laptop cât și pe desktop. Da, te costă mai mult, dar vei vedea că există și avantaje iar sistemul tău PC va fi mult mai bine optimizat și vei putea să-l folosești mai multă vreme fără prea multe bătăi de cap.

Recomandarea mea ar fi să-ți cumperi sistemul laptop sau desktop cu licență.

Laptop-uri cu licență Windows și Windows pro de la eMAG.ro - vezi aici!

Laptopuri cu licență Linux - vezi aici!

Laptopuri cu licență MAC OS - vezi aici!

Desktopuri cu licență Windows și Windows pro - vezi aici!

Desktopuri cu licență Linux - vezi aici!

Desktopuri cu licență MAC OS - vezi aici!

Dacă vrei să îți achiziționezi doar programul de operare Windows vezi aici ofertele pe eMAG.




Cauți și alte produse pe eMAG?


logo emag

Caută pe eMAG - aici.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu