miercuri, 22 februarie 2017

Cum să îți faci un ceai la Tassimo atunci când rămâi fără capsule?

Cum să îţi faci un ceai la Bosch Tassimo chiar dacă nu mai ai capsule?


espressoare bosch tassimo suny

După cum bine se știe, acest tip de expressoare au capsule speciale care sunt inscripționate cu un cod de bare, acesta fiind citit de aparat pentru a identifica tipul de băutură pe care trebuie să-l pregătească. Sunt diverse băuturi pe care le poți savura la acest aparat, de la cafea la ciocolată caldă și ceai. Ei bine, nu sunt iubitor de cafea, în schimb, beau ceai, destul de des. Cum îmi fac ceai la acest espressor chiar dacă nu am capsule? De ce nu am ales un alt aparat ca fierbătorul sau cafetiera?

Espressoarele Bosch au un disc din plastic, cu un cod de bare, ce odată poziționat în aparat, poate fi folosit pentru a încălzi apa, pe care o poți utiliza în diferite scopuri. Eu o folosesc pentru a-mi face ceai, iar tot ce trebuie să ai este doar un pliculeț cu plante pentru ceai. Pliculețul pe care l-am folosit în videoclipul de mai jos este de merișoare cu zmeură, de aceea are culoarea roșiatică.

De ce am ales espressorul pentru a-mi face ceai? Simplu! Timpul foarte scurt în care ceaiul este pregătit și temperatura potrivită a apei, lucru care face ceaiul numai bun de savurat în maxim cinci minute de la terminarea ciclului espressorului. Dacă ai o cană sau un pahar mai mare, poți să pornești aparatul pentru încă un ciclu suplimentar, așa cum am făcut eu.

Vezi videoclipul cu proba practică.

Espressorul din prezentarea video de mai sus l-am achiziționat de la resigilate eMAG la un preț mai mic decât unul nou, dar funcționează perfect.

Dacă ești interesat vezi gama de espressoare eMAG - detalii aici.





Un comentariu:

  1. Discul acela este ptr curatarea aparatului nu pentru ceai. Poti lua un disc asemanator si lipi codul de bare de pe un disc de ceai folosit si iti va produce aceeasi cantitate la aceeasi temperatura.

    RăspundețiȘtergere