luni, 28 martie 2016

Cum se schimba ora la Renault Megane 2 combi?

Cum să schimbi/reglezi ora la Renault Megane 2 Combi?

reglare ora renault megane

Așa cum am promis în articolul precedent, în care am vorbit despre cum poți să afli codul de deblocare radio la Renault Megane 2 , am revenit cu un alt articol în care vă voi prezenta modul în care se reglează ora. Așa după cum se vede în poza de mai sus, la Renault Megane 2 Combi, ceasul nu are nici un buton de reglare a minutelor sau a orelor. Am apăsat pe toate butoanele posibile din bord, nici un rezultat. Am citit în manualul de utilizare al mașinii câteva lucruri despre navigație și surpriză, în meniul CD-ului de navigație, ai posibilitatea să schimbi ora. Mai jos am să vă explic pas cu pas ce trebuie făcut.

Pasul 1 - găsește CD-ul de navigație. Vezi poza de mai jos.

Pasul 2 - introdu CD-ul în Radio-CD player.

Pasul 3 - pe ecranul central, îți va fi afișat următorul mesaj: Loading navigation! Durează destul de puțin până ce programul de navigare citește CD-ul.

Pasul 4 - apăsați rotița din dreapta; deasupra ei aveți un OK pentru confirmare. Rotind această rotiță în stânga și în dreapta, veși putea naviga prin meniul programului.

Pasul 5 - în meniul principal, folosind rotița din stânga, căutați submeniul Settings (sau setări). Apoi apăsați rotița pentru confirmare.

Pasul 6 - după ce ați intrat în submeniul Settings, vi se vor afișa două opțiuni, Time și Voice. Selectați Time, prin apăsarea rotiței.

Pasul 7 - după ce ați selectat Time, veți putea să schimbați ora. Pentru a selecta cifrele, rotiți butonul de OK stânga sau dreapta, iar pentru confirmare, apăsați butonul. Primele două cifre pe care le alegeți vor reprezenta ora, iar următoarele două, minutele.

Pasul 8 - confirmarea orei. După ce ați setat ora, apăsați OK pentru confirmare și ... GATA!

După două minute (cam cât a durat până să fac și ultima poză), totul a revenit la normal.

Update - reglează ora la Renault Megane 2 fără CD, cu butoanele de la comanda rapidă! Vezi comentariul și poza de mai jos!

Poza care prezintă comanda rapidă pentru Radio/CD de unde poți regla cesul de bord fără CD.

6 comentarii:

  1. Dacă nu am CD-ul , cum procedez sa reglez ora ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am cd-ul..de unde il pot procura

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,
    am descoperit o alta metoda de reglare a ceasului din bord fara CD.
    In partea dreapta a volanului vei gasi dispozitivul de comenzi rapide pentru radio. Acest dispozitiv are doua butoane in partea superioara, unul in partea inferioara, iar in lateral trei butoane, din care doua pentru volum iar unul pentru functia Mute, si o rotita la mijloc spre bord. Ei bine asta e descrierea dispozitivului. Sunt sigur ca acum stii despre ce vorbesc.
    Ne intereseaza in primul rand partea superioara a dispozitivului, acolo unde sunt doua butoane. Tine apasat cam 5 secunde pe butonul din stanga, cel care este mai aproape de volan. Dupa cele 5 secunde vei putea observa in ecranul central al bordului, ca cele doua cifre care indica ora vor incepe sa palpie. In acest moment, veti folosi butoanele de volum de pe dispozitivul de comanda rapida pentru a regla ora. Dupa ce ai reglat ora, pentru confirmare apesi o singura data pe butonul pe care ai tinut apasat 5 secunde ( partea superioara, butonul din stanga). Dupa confirmare, cifrele care indica ora nu vor mai palpai, ci cele care indica minutele. Vei regla minutele tot de la butoanele de volum, iar confirmarea se face la fel ca la reglarea orei, butonul din stanga. Dupa confirmare, ceasul ca indica ora dorita. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua merge si la ce cu navigatie pe displey ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut. Navigația funcționează doar dacă ai CD-uri cu hărți. Nu am testat-o niciodată. Iți recomand să îți cumperi un sistem separat de navigație fie să folosești Hărți de la Google pe telefon.

      Ștergere