marți, 9 februarie 2016

Ziua siguranței pe internet 2016 - cum să fii în siguranță online.

Ziua siguranței pe internet - Safer Internet Day 2016?


ziua sigurantei pe internet

Ziua siguranței pe Internet este un eveniment de anvergură europeană care se desfășoară anual în luna Februarie, sub egida rețelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network. Această zi, are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți. Ziua siguranței pe Internet a ajuns la ediția a XIII-a, Safer Internet Day 2016, are loc pe data de 9 Februarie și va fi sărbătorită în peste 100 de țări din întreaga lume cu sprijinul Comisiei Europene și a celor 31 de Centre National Safer Internet.

Vezi recomandările făcute de GOOGLE cu privire la Siguranța navigare sigură în mediul online.

Ce pot face pentru a fi în siguranță online?

Urmați acești pași simpli pentru sporirea securității.

Google include securitate de ultimă oră în toate serviciile sale. Iată câteva lucruri simple de făcut pentru o mai bună protecție a informațiilor.



ziua sigurantei pe internet

Acordați câteva minute examinării și gestionării setărilor de securitate.

Ca primă măsură pentru protejarea Contului Google, efectuați Verificarea securității. A fost creată ca să vă asigurați că informațiile de securitate sunt actualizate și că site-urile, aplicațiile și dispozitivele conectate la cont sunt cele folosite și de încredere. Dacă ceva pare suspect, puteți schimba imediat setările sau parola. Verificarea securității ia doar câteva minute și poate fi efectuată oricât de des doriți.

Efectuați verificarea securității.



ziua sigurantei pe internet

Faceți din parolă prima linie de apărare a contului.

O parolă puternică descurajează hackerii și vă protejează contul. Parolele ca „parolă”, „123456” sau ziua dvs. de naștere nu sunt eficiente, deoarece sunt prea ușor de ghicit. Pentru a crea o parolă bună, asigurați-vă că aceasta este unică, conține un amestec de litere, cifre și simboluri și că o folosiți exclusiv pe Google. Iar dacă aveți mai multe Conturi Google, nu uitați să creați o parolă unică pentru fiecare. Și nu o divulgați. Numai dvs. trebuie să cunoașteți parola.

Schimbați parola.



ziua sigurantei pe internet

Adăugați un nivel suplimentar de securitate contului.

Asigurați-vă că aveți un număr de telefon de recuperare în cont. Cu acest număr putem să vă confirmăm parola, să vă oferim din nou acces la cont dacă îl pierdeți și să vă notificăm despre eventuale amenințări de securitate, de ex., despre o încercare de conectare dintr-un loc neobișnuit. Nu vă temeți: dacă nu solicitați altă situație sau dacă nu ne oferiți numărul dvs. de telefon prin altă modalitate, vom folosi acest număr de telefon exclusiv pentru protecția contului.

Adăugați un număr de telefon pentru recuperare.



ziua sigurantei pe internet

Beneficiați de cel mai înalt nivel de securitate pentru Contul Google.

Dacă folosiți verificarea în 2 pași, conectarea la cont nu se mai face numai cu parola. Al doilea pas poate fi introducerea unui cod din 6 cifre, pe care îl primiți pe telefon sau, pentru o protecție și mai sporită, conectarea unei chei de securitate la portul USB al computerului. Acest nivel suplimentar de securitate poate să împiedice phishingul, deoarece nu este suficient ca cineva să vă fure parola pentru a vă accesa contul.

Setați verificarea în doi pași pentru contul Google.



ziua sigurantei pe internet

Instrumentele de gestionare a confidențialității și securității sunt în Contul meu.

Accesați contul meu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu